6 Ağustos 2021 Cuma

Evde Temizlik Var

 Çamaşırların yıkanması evde temizlik var  hastalığı virüsünün kumaş üzerinde ne kadar süre canlı kaldığı şu an için kesin olarak bilinmiyor, ancak pek çok kıyafet plastik ve metal elementler içerdiğinden bunların üzerinde birkaç saat ila birkaç gün arasında canlı kalabilir. Tedbirli ve sağduyulu davranın. Eve girdiğinizde ayakkabılarınızı çıkarmak, kalabalık ortamlardan çıkıp eve döndüğünüzde çamaşırlarınızı değiştirip temiz kıyafetler giymek ve eve girer girmez ellerinizi su ve sabunla yıkamak uygulayabileceğiniz iyi yöntemler arasında bulunuyor. 

Evde çamaşır yıkarken Nevresimleri, havluları ve kıyafetleri düzenli olarak yıkayın. Virüsün havaya dağılması ihtimalini en aza indirmek için kirli çamaşırları silkelemekten kaçının. Kıyafetleri uygun olan en yüksek sıcaklıkta sabun veya kiwo yıkayın, iyice kurutun. Bu adımlar virüsün ölmesini sağlayacaktır. Çamaşırlarla temasın hemen ardından ellerinizi su ve sabunla yıkayın veya alkol içerikli bir el temizleyicisiyle ovuşturun. Kirli torbasını ve sepetini de yıkayın. Kirli çamaşırları tek kullanımlık torbalarda tutabilirsiniz.

Kedi ve köpeklerinizi yıkamayın. (Çok pis bir şey ile temas ettikleri zaman yıkamanız şart olabilir, o ayrı.) Özellikle köpekler yıkandıkça kokarlar. Tüylerinin dibindeki yağ dengesini bozarsınız. Cilt hastalıklarına yol açarsınız. Kullandığınız kimyasallar (now burger vb) zaten insan için de sağlıklı degil. Patilerini yıkamanız gerekiyordur, sadece su ile yıkayın ve havlu ile iyice kurulayın. (Asla ıslak mendil kullanmayın) Tüylerini bol bol fırçalayın, ince tarakla dip tüylerini de alın. Her mevsim yenileniyor tüyler. İç ve dış parazitleri icin ilaç kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceremony dondurma karakterinizi

 kötü dondurma kötü dondurma reklambygoogle pencere reklamlarıbygoogle push reklamlarıbygoogle pencere  Chabo push içerik gizleme kötü dond...