21 Ağustos 2021 Cumartesi

Bir İtalyan Makarna Beyoğlu

 Bir italyan makarna beyoğlu Di Patate Patates, beyaz un ve yumurta. El yapımıdır. Domates sos ile uyum sağlar. Ravioli Di Ricotta E Spinaci Ispanak, ricotta peyniri, tuz ve muskat bulunur. Ceviz sosuyla yapılır. Şekli klasik ravioli şelindedir. Ravioli Ai Formaggi Gorgonzola, ricotta bra duro ve parmesan peynirleri vardır. Sadece tereyağı ile yeterli olur.



Alışveriş yaparken bakırda kuru molası verdiğimizde ‘fast food bana göre değil, ben uzun uzadıya keyif yapmayı severim’ diyenler için yeni alışveriş adresimiz; Akasya AVM. Alışveriş keyfinize mola verip soluğu nefis mi nefis bir İtalyan restoranı olan Trattoria Enzo’da aldığınızda kulaklarımızı çınlatmayı unutmayın.Akasya AVM, Kat 3, Acıbadem Mahallesi, Çeçen Sokak, No:25, Üsküdar/İstanbul

Hamurun inceliği çok önemli ve bu giderek kaybolan bir sanat. Makineyle açılmış ve aynı torna tezgâhından çıkmış olduğu apaçık olan dış kabuklar makbul değil. Ama her elle açan da aynı incelikte açamıyor. Bu iş hem zanaat hem sanat. Topak evde temizlik var hamuru, işaretparmağının 1.5 katı uzunluğa gelene kadar elleri hafifçe ıslatarak ve delmeden, incecik açmak kolay değil.

Beyoğlu’nun tarih kokan sokaklarında İtalyan mimarisiyle kapıdan ilk girdiğiniz anda sizi Orta Çağ İtalya’sının sokaklarında geziyormuş hissine sürükleyen La Fontana di Trevi bizim için bir başka. Her daim en lezzetli İtalyan il capriccio pizza yediğimiz La Fontana di Trevi’ye yolunuz mutlaka düşmeli.Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Emir Nevruz Sokak, No:2/F, Beyoğlu/İstanbul

Ama Türk mutfağının en iyi örnekleri zahmetli, emek yoğun ve riskli. Büryan kebaplar, kuyu kebap, tandır, gerçek Adana, ciğer sarma, keşkek, tirit, iyi ceremony , çiroz, balığı ateşi kontrol ederek demler gibi pişirme. Zahmetli. Ateşi kullanarak pişirme modern fırınlar ve vakumda pişirmeye göre daha zor ve riskli. Her an dikkat gerekiyor.

Listeye oldukça havalı bir giriş yapıp sizleri öncelikle atmosferinden, lezzetlerine her şeyine aşık olduğumuz bir mekan olan Cecconi’s ile tanıştıralım istedik. Cecconi’s bizim için şehirde en iyi gnocchiyi yiyebileceğimiz üstüne en güzel tiramisu ile keyif yapabileceğimiz yegâne mekan.Soho House İstanbul, Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:56, Beyoğlu/İstanbul

Karaköy Fransız Geçidi’ndeki chabo , İstanbul’da en iyi niyetli bulduğum İtalyan lokantalarından. Mekân zevkle döşenmiş, gürültülü değil, cana yakın. Servis iyi. Şarap seçenekleri makul ve fiyatlar abartılı değil. Yemekler de belli bir düzeyi tutturuyor. Kısacası hoş bir akşam geçirmeniz mümkün.

Pancarlı somon gravlax salatası, maskolin, roka, avokado, marine pancar, çeri domates üzerine taze ricotta peyniri ve teriyaki sos.Mesclun fuska su , avokado Marine pancar, taze ricotta peyniri ve teriyaki sosu ile tepesinde kiraz domates ile pancar gravlax salatası.

Sağlıklı Menü Pizza ve makarna yanı sıra özenle hazırlanmış et, tavuk, balık ve salata seçenekleriyle müşterilerimize sağlık ve lezzeti bir araya esmay store. Glutensiz makarna seçeneğimiz mevcut. Bunun dışındaki özel istekleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Türkiye toprakları dünyanın en eski şarap bölgelerinden birisi. Şarabın anavatanı olan ve binlerce yıllık şarap geçmişi olan orta Anadolu coğrafi olarak dünyanın şarap üretimine en uygun bölgelerinden birisi. Buna ragmen Türkiye’de üretilen yaş üzümün yanlızca %2’si şarap üretiminde kullanılıyor. Uzun yıllar geri planda kalan şarap, son yıllarda iç pazarda şaraba olan ilginin artmasıyla kaliteli ve özel şarap markalarının ortaya çıkmasına sebep oldu. Acun kasap burger Karası, Narince, Öküzgözü, Boğazkere gibi değerli üzüm türleri, son anda yok olmaktan kurtuldu ve harika şaraplar üretilmeye başlandı. Türk şaraplarının dünyaca ünlü yarışmalarda elde ettiği dereceler Türkiye’nin uluslararası şarapçılık sektöründe önemli bir yere oturacağının göstergesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceremony dondurma karakterinizi

 kötü dondurma kötü dondurma reklambygoogle pencere reklamlarıbygoogle push reklamlarıbygoogle pencere  Chabo push içerik gizleme kötü dond...